Despre noi

După decembrie 1989, o mână de oameni inimoși și plini de speranță din Organizația umanitară ”GRENLANDSAKSJONEN for ROMÂNIA” din Norvegia,  pun bazele fondării primei asociații din Onești, care să aibă ca scop recuperarea, integrarea, ocrotirea și dezvoltarea copiilor și tinerilor cu handicap fizic și psihic. Inițiativa acestora s-a materializat prin obținerea unei hotărâri judecătorești de înființare a Asociației ”BINECUVÂNTAȚI COPIII”, în 12 februarie 1992. În această perioadă se alătură dorințelor părinților copiilor cu dizabilități și fundația olandeză ”STICHTING HULP ROEMENIE ERMELO” , care prin acțiuni de voluntariat renovează sediul asociației conform standardelor internaționale. Încă de la înființare s-au derulat proiecte cu voluntari specialiști norvegieni, olandezi, englezi în lucrul cu copiii cu dizabilități, s-a urmărit perfecționarea atât a personalului cât și a părinților – care și-au adus aportul în susținerea asociației.

Scopul Asociației rămâne neschimbat până în prezent, în tot parcursul acestor ani de existență dându-se dovadă de o implicare responsabilă, dedicată copiilor și tinerilor cu dizabilități fizice și psihice severe.

Momentele dificile sau mai puțin fericite pe care le-a traversat asociația de-a lungul timpului sunt omise din acest scurt istoric pentru că important pentru noi este ceea ce se construiește și durează.

Asociația ”Binecuvântați Copiii” este o asociație nonguvernamentală, apolitică și non-profit.